Sosaties

Sosaties zijn kebabs die een paar dagen zijn gemarineerd in een dikke, zoete currysaus. Door het langdurig marineren is het vlees erg mals.

Voor 4-6 personen:

900 g schapenvlees (lendenen)
2 grote uien, gepeld en gesneden
1 theelepel gemalen gember
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels fijngestampte chili
30 gedroogde abrikozen
2 eetlepels pitloze rozijnen
1 theelepel fijn geraspte groene gember
4 eetlepels kerriepoeder van goede kwaliteit
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels roomboter
350 ml (1 ⅓ kopje) droge witte wijn van goede kwaliteit
Zout en versgemalen witte peper

Snijd het schapenvlees in blokjes van 5 cm. Bestrooi het vlees met de gemalen gember en leg het in een glazen schaal met een passend deksel. Stoof een ui en verspreid de snippers over het vlees. Leg daar een laag abrikozen en rozijnen overheen. Stoof de tweede ui met het korianderzaad, de chili, groene gember en kerriepoeder. Haal het mengsel van het vuur en voeg de suiker, roomboter en wijn toe. Breng dit mengsel aan de kook en giet het vervolgens over het vlees en de andere ingrediënten in de schaal. Doe het deksel op de schaal en laat die 3 à 4 dagen in de ijskast staan.

Om te grillen, rijg het vlees en de abrikozen om en om aan spiesjes. Laat de marinade op een vuurtje indikken. Grill de sosaties en keer ze regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. De sosaties worden volgens de traditie geserveerd met gele rijst met rozijnen en gekookte marinade.

Deel.

Uw commentaar