Aankondiging sprekers openingsseminar CapeWine 2018

De standhoudersruimte voor Zuid-Afrika’s driejaarlijkse wijnhandelbeurs is volledig uitverkocht en daarmee staat CapeWine 2018 – het door Wines of South Africa (WoSA) georganiseerde evenement dat plaatsvindt op 12-14 september – opnieuw op het punt om records te doorbreken. Ondertussen bereiden Zuid-Afrikaanse wijnproducenten zich voor op het moment dat de ogen van de internationale handel en media op hen gevestigd zullen zijn.

Het thema van dit jaar, #Hannuwa, weerspiegelt de filosofie van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie: de belofte om duurzaam te telen, de grond te beschermen en hem voor komende generaties te bewaren. We willen bij de mensen die samen met ons op onze boerderijen en in onze kelders werken een cultuur van respect bevorderen, om zo een omgeving te creëren waarin waardigheid, gelijkheid en goede levensomstandigheden voor iedereen centraal staan. Tegelijkertijd willen we de unieke, waardevolle biodiversiteit van onze wijngebieden beschermen en het mooie erfgoed van onze industrie bewaken.

Ons openingsseminar draagt de titel Op weg naar een duurzame toekomst en vindt plaats op 12 september om 09.00 uur. Alle sprekers die we voor dit seminar hebben gekozen, zullen aan dit thema bijdragen. Ieder van hen zal zich met zijn of haar eigen verhaal en invalshoek op het punt richten waar we als industrie naar op weg zijn, zonder uit het oog te verliezen waar we vandaan komen.

Sprekers op CapeWine 2018

 

Rick Tigner is president en chief executive officer van Jackson Family Wines, een familiebedrijf met wijngaarden en wijnbedrijven over de hele wereld, in 1982 opgericht door Jess Jackson. Tigner kwam in 1991 bij Jackson Family Wines werken en vervulde er diverse leidinggevende functies op het gebied van sales en distributie. Tigner is verantwoordelijk voor het aansturen van alle aspecten van de wereldwijde activiteiten van het bedrijf. Leidend daarbij is de filosofie van de familie Jackson: hoogstaande wijnen produceren van topwijngaarden, zonder de verantwoordelijkheid voor het milieu en het sociale aspect uit het oog te verliezen. Tigner is lid van de bestuursraad van het Wine Institute, dat de belangen behartigt van de Californische wijnindustrie, van Vinexpo, een organisatie voor wereldwijde wijnhandel, en van de Michael J. Fox Foundation voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Tigner zal ingaan op de wereldwijde strategie van het bedrijf, de investeringen in Zuid-Afrika in de vorm van Capensis en Fijnbosch Vineyard in Stellenbosch, en de sterke betrokkenheid van de familie Jackson bij duurzame druiventeelt en wereldwijd ondernemerschap.

Hij heeft een lange lijst van eerbetonen en prijzen op zijn naam: Charles Back, filantroop, voorvechter van ethische handel en eigenaar van de wijnbedrijven Fairview en Spice Route. In 2017 won hij bovendien de prestigieuze 1659 Wine Industry Medal of Honour en in 2014 de IWC Lifetime Achievement Award. Ook benoemde Wine Magazine hem in 1996 tot de op één na meest invloedrijke persoon in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie, na Nelson Mandela.

Raymond Ndlovu is medeoprichter en eigenaar van Black Elephant Vintners, een bedrijf voor de productie en marketing van ambachtelijke wijnen van hoge kwaliteit. Zijn achternaam, Ndlovu, vormt de bron voor het woord ‘olifant’ in de naam van het bedrijf. Hij is lid van de raden van verschillende organisaties die zich inzetten voor de gemeenschap en is medebestuurder van de Cape Wine Auction. Daarnaast is hij investeringsdeskundige bij Remgro Limited, een beursgenoteerde investeringsmaatschappij met een gevarieerde portfolio.

De huidige niet-uitvoerende voorzitter van Wines of South Africa, Carina Gous, was tot voor kort werkzaam bij de Zuid-Afrikaanse Distell Group als global marketing brand director voor luxe wijnen en distillaten. Ze zette zich daar actief in om de wijnmerken van Distell erkenning te bezorgen voor hun ethisch verantwoorde wijze van handel drijven en stimuleerde de wijnbedrijven in haar portfolio om duurzaam te gaan werken.

Voor John Lucas de teugels overnam als managing director van DHL Express South Africa, vervulde hij diverse functies in een aantal Europese landen. Zuid-Afrika is al het achttiende land waar John werkt sinds hij 33 jaar geleden bij DHL Express begon, maar het is zeker niet zijn eerste kennismaking met Afrika: Nigeria, Senegal, Ghana, Ethiopië, Kenia, Malawi, Rwanda en Côte d’Ivoire vormden allemaal onderdeel van zijn opwindende loopbaan.

Aanvullend programma

Naast het openingsseminar vinden er vier seminars van één uur plaats, verspreid over de drie beursdagen. Daarnaast is er een door Amorim Cork gesponsorde Speaker’s Corner en een afzonderlijk gedeelte voor themaproeverijen. Meer informatie over de thema’s en sprekers zal te zijner tijd te vinden zijn op de website van CapeWine 2018 (www.capewine2018.com) en in de social media.

WoSA nodigt iedereen die werkzaam is in de wereldwijde wijnhandel en wijnmedia uit om samen met ons te genieten van deze presentatie van Zuid-Afrikaanse wijnen van meer dan 350 producenten. Inschrijving is eenvoudig te regelen door onze website te bezoeken en de link visitor registration rechtsboven te volgen.

Volg ons via de social media, om niets te missen van CapeWine 2018:

Facebook: @CapeWine2018

Twitter: @CapeWine2018

Instagram: @WOSA_ZA

#CapeWine2018 & #Hannuwa

Deel.

Uw commentaar