Fairhills – een van de grootste Fairtrade projecten ter wereld

Het Fairhills Fairtrade project is een van de grootste Fairtrade wijnprojecten ter wereld. In 2005 zetten Origin Wine en de werkers van de 22 producenten die leveren aan de Du Toitskloof coöperatie de Fairhills Association op, een internationaal geaccrediteerd Fairtrade project in Rawsonville. Doelstelling van de Fairhills Association is het creëren van inkomsten door middel van hun eigen wijnmerken om daarmee de mensen binnen de gemeenschap vooruit te helpen door hun vaardigheden te vergroten. De inkomsten uit de wijnverkoop stellen het Fairhills project niet alleen in staat om nieuwe beroepsmogelijkheden voor de gemeenschap te ontwikkelen, maar ook om de elementaire levensomstandigheden te verbeteren en kostenefficiënte medische zorg te verlenen.

Fairhills vanFairhills

Het sociale pakket omvat:

▪ Fairhills Day-Care centra voor de opvang van en zorg voor 2010 peuters en kleuters, inclusief voeding en gratis gezondheidszorg,

▪ de uitbreiding van de Fairhills Lorraine en Fairhills Brandwacht scholen tot volledige basisscholen door de bouw van lokalen en keukens,

▪ de bouw van het Fairhills Usizo computercentrum met computertrainingsprogramma’s voor 400 scholieren en volwassenen,

▪ de bouw van de Fair Exchange bibliotheek met uitgebreide faciliteiten voor – scholieren en volwassenen,

▪ de bouw van het Fairhills gemeenschap- en opleidingscentrum,

▪ de bouw van het Fair Exchange gezondheidscentrum  en het ter beschikking stellen van een volledig medisch team,

▪ de aankoop van de Fair Exchange mobiele kliniek om mensen thuis of op hun werkplaats van zorg te voorzien,

▪ de aanschaf van een Fairhills bus,

▪ de uitvoering van het grootste alfabetiseringsproces voor volwassenen in de Westkaap,

▪ een afkickprogramma voor alcoholverslaafden,

▪ een programma voor woningrenovatie  en

▪ beurzen voor vervolgonderwijs voor getalenteerde leerlingen.

Gesterkt door het met Fairhills behaalde succes heeft Origin Wine een volgende stap gezet met de ontwikkeling van een Fairtrade Organic initiatief in de Noordkaap, Phambili Workers’ Trust. Recentelijk heeft het nog een ander Fairtrade project aan zijn activiteiten toegevoegd met producenten van de Brandvlei coöperatie, Fairhills Brandvlei in de regio Worcester.

Origin Wines stelt: “Voor ons is sociaal bewustzijn een manier van zaken doen en om de duurzaamheid van onze wijn en onze mensen te verzekeren. Wanneer mensen ons vragen waarom we voor Fairtrade kozen, is het enige antwoord: waarom niet? Waarom zou je geen Fairtrade wijn kopen en daarmee het leven van iemand anders verbeteren? Waarom zou je niet genieten van je wijn in de wetenschap dat je daarmee tegelijkertijd een bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling?”

De Fairhills wijnen zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, www.ah.nl.

Deel.

Uw commentaar