Paarl: het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika

Paarl is een grote stad met veel winkels, restaurants en bezienswaardigheden, maar is vooral ook beroemd om zijn uitstekende wijnhuizen. Paarl omvat 20% van de wijngaarden in Zuid-Afrika en is daarmee het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika.

Het klimaat is mediterraan, de zomers zijn warm en lang en het regent normaal gesproken genoeg om geen irrigatie nodig te hebben. Het gebied kent verschillende mesoklimaten en bodemsoorten en beschikt daarom over een grote diversiteit aan wijnstijlen en druivenrassen. Paarl is erkend om de shiraz-druif en (sinds kort) om voignier en mourvèdre, die op de warmere hellingen groeien. De wijnen die er het meest verbouwd worden zijn chenin, cabernet sauvignon, shiraz, pinotage en cinsaut.

Wat te doen in Paarl?

Spice Route
Spice Route is een samenwerkingsverband van ambachtslieden die hun producten en kennis met het publiek willen delen. Het biedt een ervaring die volledig uniek is voor de wijn- en horeca industrie. Geniet van een chocolade- en wijn arrangement, maak een culinaire reis in het Spice Route Restaurant terwijl je geniet van het uitzicht op de Tafelberg, proef van ambachtelijk bier, of relax in de biertuin genaamd the Barley & Biltong, probeer een chocolade proeverij bij DV chocolates of bekijk de werken van glaskunstenaren David Jackson en Liz Lacey.

Meer info: http://www.spiceroutewines.co.za/spice-route-paarl-where-artisans-meet-and-share/

Fairview
Fairview, bekend om de geiten, is een innoverend familiebedrijf waar wijn- en kaasproductie op unieke wijze zijn geïntegreerd. Je krijgt er een complete ‘winelands experience’ aangeboden, met een wijn- en kaasproeverij. Je kunt hier genieten van kwalitatief goede producten, een mooie omgeving en vriendelijke en bekwame gastvrouwen en –heren.

Meer info: http://www.fairview.co.za/shop-deli 
La Capra van Fairview is bij Gall & Gall te koop: http://www.gall.nl/zoeken/producten?q=la+capra

Babylonstoren
Babylonstoren is een van de oudste Kaaphollandse boerderijen en is gelegen in het mooie Drakensteindal tussen Franschhoek en Paarl. In de enorme tuin wordt groente en fruit gekweekt, die verwerkt worden tot culinaire pareltjes die in het eigen restaurant Babel opgediend worden. Babylonstoren produceert ook eigen wijn, gekenmerkt door z’n puurheid en eenvoud. Bezoek de wijnkelders, laat je informeren en vergeet vooral niet te proeven van deze Babylonstoren wijn.

Meer info: http://www.untamedtravelling.com/bestemmingen/afrika/zuid-afrika/accommodaties/babylonstoren-paarl

Groot Parys
In 2002 gooiden de Nederlandse Eric Verhaak en Mariëtte Ras hun leven radicaal om. Ze zegden hun banen op en vertrokken met hun twee dochters naar Zuid-Afrika om daar op landgoed Groot Parys druiven te verbouwen en wijn te maken. Ze bewerken 50 hectare wijngaard, beplant met voornamelijk chenin blanc en chardonnay. Alleen de oogst van de beste percelen wordt gebruikt voor Die Tweede Droom.

Meer info: http://www.grootparys.co.za/

Deel.

Uw commentaar