Wijnproeven bij de hoogst gelegen wijngaard van Zuid-Afrika

Vlak boven Kaapstad ligt op drie uur rijden het ruige landschap van de Cederberg. Het gebied telt 71.000 hectare grond en bestaat uit grootse rotsformaties, grotten, watervallen, enorme bergtoppen, kloven en verkoelende beekjes.

Er zijn heel veel wandelpaden uitgestippeld (in totaal 250 km) dus wie van wandelen houdt, kan hier zijn hart ophalen. Maar er is naast wandelen nog veel meer te doen in Cederberg. Zo kun je er paardrijden, quad rijden, zwemmen, rots duiken en mountainbiken.

Wat niet mag ontbreken aan een bezoek aan Cederberg is een wijnproeverij bij Cederberg Wines. Dit is de hoogst gelegen wijngaard van Zuid-Afrika. Vanwege de hoge ligging (1100 m), de verschillende grondsoorten (Glen Rosa, Hutton en Slate), en het koele klimaat zijn de omstandigheden perfect voor druivenrassen als Cabernet, Merlot, Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en als één van de weinige in Zuid-Afrika de zeer gastronomisch inzetbare Bukettraube.

De Cederberg wijngaarden zijn eigendom van de familie Nieuwoudt. Generaties lang hebben zij hier wijn verbouwd. Wijnmaker David Nieuwoudt behoort tot de vijfde generatie en is afgestudeerd aan de Wijnacademie van Elsenburg. De beroemde Cederberg-wijnen hebben wereldwijd verschillende awards gewonnen en vier van de wijnen hebben in de Platter’s 2014 de hoogst mogelijke score (5 sterren) gekregen.

Cederberg Wines is maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur.

http://cederbergwine.com

Cederberg-Terroir-2

Deel.

Uw commentaar