CEO van WOSA wint internationale award voor duurzaamheid

CEO Su Birch van Wines of South Africa (WOSA) is door de internationale drankindustrie gelauwerd voor haar rol in het bevorderen van duurzaamheid in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hiermee won zij ‘The Drinks Business Green Awards Lifetime Achievement Award’ van 2013.

De ‘Lifetime Achievement Green Award’ is de hoogste jaarlijkse eer in ‘’s werelds grootste programma dat bewustzijn oproept bij groene vraagstukken in de drankenhandel. Degenen die het pad leiden naar duurzaamheid en milieuvriendelijk presteren krijgen erkenning en beloning.’

 

Birch, die al sinds 2000 CEO van WOSA is, werd deze week winnaar op het Londons evenement omdat ze een aanzienlijk deel van haar carrière heeft gewijd aan ‘milieu- en/of ethische zaken’ en werd erkend voor haar veelbetekenende rol op beide gebieden.

 

Meest invloedrijke persoonlijkheid in de wijnwereld

Zij is ook voormalig winnaar van zowel The Drinks Business Woman of the Year en ‘The International Wine and Spirit Competition’s Women in Wine Award’, en vorig jaar werd ze door de Britse marktanalist Wine Intelligence genoemd als een van de meest invloedrijke persoonlijkheden in de wijnwereld. Birch heeft de reputatie van Zuid-Afrika als een van de meest vooruitstrevende wijnproducerende landen op het gebied van duurzame wijnproductie op de kaart gezet. Onder de noemer ‘variety is in our nature’ heeft zij actief reclame gemaakt voor de concurrerende positie van het land met betrekking tot het produceren van een rijke variëteit aan wijnstijlen. Zij  heeft wijnproducenten aangemoedigd om de biodiversiteit van hun landgoederen uit te breiden. Zodoende neemt deze toe op steeds meer wijngaarden.

 

VOORSTANDER VAN DUURZAAMHEID

Zij is een van de grootste voorstanders van Zuid-Afrika’s ‘Duurzaamheid zegel’, het eerste initiatief in deze industrie ter wereld, om de productie-integriteit van de wijngaard naar de consument te promoten.

Dit werd vorig jaar gevolgd door de introductie van een ‘Ethisch keurmerk’, die de handhaving van eerlijke arbeidsomstandigheden bevestigt.

 

Op internationaal niveau is zij een van de belangrijkste aanmoedigers tot samenwerking tussen concurrerende wijnproducerende landen en speelt zij een belangrijke rol in het samenbrengen van Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, de VS, Chili en Argentinië op de jaarlijkse internationale trade fair ProWein, waar de landen ieder jaar een collectieve showcase presenteren.

 

‘The Beautiful South’ is een uitbreiding van deze aanpak waarin Argentinië, Chili, en Zuid-Afrika hun eerste gecombineerde beurs in het Verenigd Koninkrijk in september. Zij was degene die dit concept heeft bedacht en georganiseerd.

 

BIRCH VERLAAT DE WOSA ORGANISATIE MET OPGEHEVEN HOOFD

Volgens Birch is haar betrokkenheid bij The Beautiful South dan ook haar laatste officiële optreden voor WOSA. Ze verlaat daarna de organisatie om zich bezig te houden met een persoonlijk project dat al te lang was blijven liggen.

“De “Lifetime Achievement” was de hoogtepunt waarop ik mijn vertrek bij WOSA later dit jaar wilde bekendmaken. Ik verlaat de organisatie met een gezond internationaal team, op een moment dat het land een belangrijke speler is geworden in de wereld wijnmarkt op weg naar het verkrijgen en bouwen van nieuwe kansen.”

De komende weken is de zoektocht naar een opvolger de grootste prioriteit. Tot eind september 2013 blijft ze in haar functie .

Birch is van plan zich te focussen op de ontwikkeling van kosteneffectieve marketingoplossingen voor bepaalde bedrijfstakken. Stijgende kosten en wisselende koersen zorgen ervoor dat Zuid-Afrikanen gedwongen worden slimmer te gaan werken.

Deel.

Uw commentaar