Graham Beck actief in natuurbeheer

Het gebied werd in 1990 eigendom van Graham Beck Wines. Direct daarna startte het bedrijf met het rehabiliteren van het gebied, dat na tweehonderd jaar uitputtend gebruik aanzienlijke schade had opgelopen. Dat werpt vruchten af: natuurbeschermer Mossie Basson meldde in 2006 dat het Riverine Rabbit, een beschermd konijn waarvan men aannam dat het volledig was uitgestorven, weer was gesignaleerd in het gebied.

Biodiversiteit

Voor alle inspanningen voor natuurbeheer kreeg Graham Beck Wines als tweede Zuid-Afrikaanse wijnhuis de titel ‘Biodiversity Champion’. Dat is een belangrijke eretitel van het Biodiversity and Wine Initiative, een organisatie die biodiversiteit bij wijnbedrijven bevordert.

De moeite waard

The Game Reserve, de nieuwe wijnen van Graham Beck, maakt wijnliefhebbers bewust van het belang van natuur en natuurbeheer. Daarmee onderschrijft het wijnhuis de gedachte van Sir David Attenborough, bekend van zijn natuurdocumentaires: “Mensen zullen zich pas druk maken over het beschermen van dieren, als ze het gevoel hebben dat dieren de moeite waard zijn.”

 

The Game Reserve is in Nederland verkrijgbaar bij www.sauterwijnen.nl

Deel.

Uw commentaar