Mooi met wijn

Daar lig ik dan, in een badkuip ver- momd als houten wijnvat, in een schuimende, zurig ruikende en haast inktzwarte vloeistof. Als de ramen van de behandelkamer niet geblindeerd zouden zijn, kon ik uitkijken over een eindeloos golvend landschap van wijnranken en berghellingen.

Maar nu is het licht gedempt, zijn kaarsjes aangestoken en moet er ontspannen worden. Toegegeven: het is niet een écht ligbad vol pinotage, die typische Zuid-Afrikaanse wijn, waarin ik me bevind.

En ook is het geen bad vol goedkope bulkwijn, of iets van die strekking. Het bad dat speciaal voor wijntherapie is aangemaakt bestaat uit warm water en een uiterst geconcentreerd extract van gedroogde en gemalen druivenschillen.

Het voordeel: na de behandeling blijft geen penetrante clochardlucht van verschaalde wijn uit je poriën wasemen. En afgezien van een licht blauwe kleur onder je nagels is er zo goed als geen gevaar voor rode wijnvlekken op je lijf of kleren.

DROGE MOND
Vooruit, een bekentenis: ik ben zelf totaal geen schoonheidsexpert.
Een uur eerder opstaan om diverse middeltjes op mijn lijf te smeren en kunstig samengestelde geurtjes op te spuiten is niet aan
mij besteed.
Maar als wijnliefhebber kan ik de kans niet laten liggen om de geneugten van wijn ook op de buitenkant van mijn lichaam te ervaren. En wat is er leuker om na een proeverij van de plaatselijke wijnen een halfuurtje te ontspannen in een ontgiftend wijnbad, of een schuimende merlotmassage te ontvangen?

De omgekeerde volgorde is overigens een minder goed idee: een glas wijn drinken terwijl je baddert in een kuip vol pinotageextracten, dat is niet de bedoeling. ‘Dit is een ontgiftingsbad’, zegt de behandelend schoonheidsspecialiste. Geen vochtonttrekkende alcohol toegestaan. Sterker nog: al na een kwartiertje weken in het warme wijnbad begin ik werkelijk een droge mond te krijgen. Door het ontgiften, weet de specialiste. Zou het dan echt werken?

ANTIOXIDANTEN
De basis voor de meeste wijntherapie-producten is druivenpitolie.
De olie, geperst uit de keiharde pitten, is ook als voedingsmiddel zeer geliefd vanwege de neutrale geur. Maar de volop aanwezige
antioxidanten zijn ook op de huid doeltreffend, zegt vertegenwoordigster Annelise Jansen van Vuuren van vinotherapiemerk Theravine. Voor de liefhebber: de werkzame stoffen zijn de polyphenole.

Deel.

Uw commentaar