TUI Nederland biedt fair trade rondreis Zuid-Afrika

Amsterdam, 27 augustus 2012
Marktleider TUI Nederland brengt de tweede Fair Trade Toerisme reis naar Zuid-Afrika op de Nederlandse markt. Hiermee voegt TUI zich als eerste grote Nederlandse reisorganisatie bij een groeiende en vooruitstrevende groep van internationale touroperators die zich inzetten voor eerlijke en verantwoorde ontwikkeling van het toerisme in Zuid-Afrika. TUI biedt met de ‘Footprints in het Noorden’ reis hun klanten een unieke mogelijkheid om iets terug te geven aan de lokale gemeenschappen die hun vakanties in Zuid-Afrika zo speciaal maken.

South African Tourism Nederland is verheugd met de komst van de tweede Fair Trade Toerisme reis, Bangu Masisi, directrice South African Tourism Nederland: “De ontwikkeling van duurzaam toerisme in Zuid-Afrika heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Zuid-Afrika is tot nog toe het enige land waar een dergelijke organisatie als Fair Trade Toerisme actief is. Wij zijn erg blij met het feit dat we in Zuid-Afrika en Nederland steeds meer stil staan bij de ontwikkeling van verantwoord toerisme. Hiermee wordt ook ingespeeld op een groeiende wens van Nederlandse reizigers. Wij hopen hiermee de vooruitstrevendheid van Zuid-Afrika als vakantiebestemming nog meer te onderstrepen.”

Zuid-Afrika is het enige land ter wereld met een Fair Trade Toerisme certificeringprogramma en werkt als bestemming hard aan een verantwoorde en eerlijke toerisme sector. TUI Nederland is al bijna vijftien jaar koploper op het gebied van duurzaam toerisme en richt zich hierbij op het selecteren van vakanties voor haar klanten met respect voor mens, dier en natuur. TUI biedt al diverse jaren Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) gecertificeerde accommodaties aan in samenwerking met lokale agent Abang Africa. Het is dan ook een logische stap om een Fair Trade rondreis in het reisaanbod op te nemen waarbij alle accommodaties en activiteiten gecertificeerd zijn. Het streven is om dit bijzondere aanbod de komende jaren verder uit te breiden.

Fair Trade Toerisme reizen ondersteunen toeristische organisaties en hun medewerkers in Zuid-Afrika doordat touroperators langdurige handelsrelaties met ze aangaan, volledig vooruitbetalen en bindende afspraken opstelt omtrent annuleren. Hierdoor werken de eigenaren en medewerkers onder goede omstandigheden en ontvangen zij eerlijke lonen. Een extra bedrag, een zogenaamde Fair Trade Toerisme ontwikkelingsbijdrage, wordt direct gestort in een Fair Trade Toerisme fonds dat gebruikt wordt voor ontwikkelingsprojecten waar de werknemers en gemeenschappen van FTTSA-gecertificeerde bedrijven van profiteren.

Om Fair Trade Toerisme reizen te mogen verkopen moest TUI Nederland een speciale audit ondergaan. Het Fair Trade Toerisme certificatieprogramma wordt uitgevoerd door FTTSA, ondersteund door South African Tourism (SAT) en werd in nauw overleg met Zuid-Afrikaanse en internationale toerisme professionals uit de sector ontwikkeld maar ook met Fairtrade International en andere deskundigen.

Kijk voor meer informatie op: www.fairtourismsa.org.za

Deel.

Uw commentaar