Villiera Wines krijgt M&S Partnership Award

Meer dan honderd Zuid-Afrikaanse culinaire leveranciers namen vorige week deel aan de Plan A conferentie van Marks & Spencer, de Britse winkelketen. Villiera Wines ontving op die conferentie een M&S Partnership Award, voornamelijk door de Owethu Kliniek die op het wijnbedrijf werd geopend.

Een aantal jaar geleden werd Plan A door M&S geïntroduceerd om samen met leveranciers en klanten actie te ondernemen tegen klimaatverandering, onder andere door hergebruik van grondstoffen, het verminderen van afval, fairtrade ondernemen en een gezondere levensstijl van klanten. Dat zijn dezelfde doelen die Villiera Wines en wijngaardenier Simon Grier nastreven.

Awards voor grote stappen
M&S ziet dat veel boeren en kwekers grote stappen maken als het gaat om het vergroten van de duurzaamheid van hun bedrijf. De winkelketen wil deze inspanningen extra aandacht geven, zodat ze andere ketenpartners kunnen inspireren. Daarom kent het bedrijf een Environment Award, een People Award en een Partnership Award toe aan bedrijven die het goede voorbeeld geven. Villiera Wines is er trots op dat ze onlangs de M&S Partnership Award hebben gekregen. Deze Award wordt toegekend aan initiatieven waarbij verschillende toeleveranciers samenwerken om duurzaamheid te vergroten.

Owethu Kliniek
Villiera Wines heeft de prijs voornamelijk te danken aan de Owethu Kliniek, die net na de M&S Conferentie op het wijnlandgoed werd neergezet. De deuren van de mobiele kliniek zijn nog niet open of de eerste prijs is al binnen!
Owethu is een gezondheidskliniek voor iedereen. De kliniek biedt eerste gezondheidszorg aan iedereen die bij het wijnbedrijf werkt of woont. Ook mensen in de buurt kunnen van de kliniek gebruik maken. Er werken verpleegkundigen, artsen, tandartsen, therapeuten en specialisten. Een samenwerking zoals dit is een primeur voor Zuid-Afrika.
Owethu werd gerealiseerd dankzij steun van The Pebbles Project, die de kliniek runnen, en de Cipla Foundation (onderdeel van Cipla Medpro) van David Grier. Zonder hem was de samenwerking niet tot stand gekomen.

Deel.

Uw commentaar