Vrolijke video legt Zuid-Afrikaanse wijnproductie tijdens 20 jaar democratie vast

Wines of South Africa (WOSA) viert het twintigjarige bestaan van de Zuid-Afrikaanse democratie – een jaar van recordhoogten in wijnexport en enorme stappen voorwaarts in kwaliteit en duurzaamheid – met een stralende en verfrissende animatievideo.

Emeritus-aartsbisschop Desmond Tutu gebruikte de metafoor van de regenboog voor de diversiteit van de Zuid-Afrikaanse natie. De 105 seconden durende animatie gebruikt deze metafoor ook, en verbindt elke kleur van de regenboog met een stap voorwaarts in de wijnindustrie. Dat varieert van de groeiende internationale waardering voor originele en interessante wijnen van topkwaliteit tot de sterke gedrevenheid om eerlijke arbeidsomstandigheden te bevorderen en voorop te blijven lopen in duurzaamheid.

De vrolijke video, die op een grappige eenvoudige manier de wording van de Zuid-Afrikaanse wijn vastlegt, wordt verzonden naar de internationale media, wijnhandel, organisaties voor wijn en toerisme en naar wereldwijde vertegenwoordigers van Zuid-Afrika.

In 1993 exporteerde Zuid-Afrika bijna 24,5 miljoen liter wijn. In 1994, na de openstelling van de internationale handel, was de export al verdubbeld tot bijna 50 miljoen liter. Deze hoeveelheid liep op tot 525,7 miljoen liter in 2013.

Als pionier op het gebied van duurzaamheid heeft het land echter niet alleen zijn export vertienvoudigd in de afgelopen twintig jaar, met handel in zo’n 140 landen over de hele wereld, maar is het er ook in geslaagd meer dan 130.000 hectaren in de Cape Winelands te reserveren voor herstel van de inheemse natuur. De totale oppervlakte van de gebieden die bestemd zijn voor natuurbehoud is nu al aanzienlijk groter dan het totaal aan wijnbouwgebied, dat iets meer dan 100.000 hectare beslaat.

De focus op natuurvriendelijke productie leidde in 2010 tot de introductie van Zuid-Afrika’s duurzaamheidszegel. Dat was ’s werelds eerste industrie-brede, volledig traceerbare garantie voor een integere productie, van bodem tot verpakking. Dit wordt nu uitgebreid met certificering voor ethisch verantwoorde arbeidsomstandigheden.

Het is de bedoeling dat alle Zuid-Afrikaanse exporterende producenten in 2016 een onafhankelijke certificering bezitten voor eerlijke arbeidsomstandigheden en voor het onderschrijven van duurzame druiventeelt en wijnproductie. Uiteindelijk zal dit leiden tot één gecombineerd duurzaamheidszegel, dat duurzaamheid op zowel milieu- als sociaal gebied garandeert.

Bekijk de animatie video hier:

Deel.

Uw commentaar