Bunny Chow

Voor 4 personen:

1 grote gesneden butternut-pompoen
2 gesnipperde uien
1 stronk broccoli of bloemkool
2 gesneden tomaten
2 gesneden zoete aardappelen
5 gesneden aardappelen
1 blikje kikkererwten of boterbonen
1 klein pak vegetarische reepjes
4 rode of groene pepers (afhankelijk van de gewenste scherpte)
1 eetlepel chili-olie
2 eetlepels fijngesneden knoflook
2 kerrie- of basilicumbladeren
1 eetlepel koolzaadolie
1 eetlepel zout
2 kopjes water
1 heel (dus ongesneden) bruin of wit brood of zilvervliesrijst

Verhit de koolzaadolie in een pan. Voeg de knoflook, pepers, chili-olie en uien toe. Bak 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak weer 3 minuten. Doe de aardappelen, pompoen, broccoli en zoete aardappelen erbij en dan het water en de bladeren. Zorg dat alle ingrediƫnten in het water ondergedompeld zijn. Breng op smaak met zout en kerriepoeder.

Zodra het water kookt, laat het mengsel dan op laag vuur 90 minuten sudderen. Af en toe roeren. Als de curry na 90 minuten nog erg waterig is, prak dan wat aardappelen fijn en roer ze erdoor. Het mengsel hoort de dikte van soep te hebben. Roerbak de vegetarische reepjes en voeg ze toe aan de curry.

Serveren

Serveer de Bunny Chow op zilvervliesrijst of – volgens de Zuid-Afrikaanse traditie – op een stuk brood. Snijd een heel brood in 4 gelijke stukken. Hol elk stuk uit en vul het gat met curry. Bedek de curry vervolgens met het verwijderde binnenstuk van het brood.

Deel.

Uw commentaar