Butternut – pompoensoep

Voor 4 personen:

1 kopje gesneden wortelen
1 kopje gesneden selderij
6 takjes verse peterselie
4 takjes verse tijm
1 eetlepel hele peperkorrels
1 laurierblad
1 kopje witte wijn
5 kopjes water
2 grote, gesnipperde uien
3 kopjes gepelde en gesneden butternut-pompoen
zout en versgemalen peper
nootmuskaat
¼ kopje grof gemalen, droog geroosterde maïskorrels (naturel) voor de garnering

Doe alle wortel, selderij, peterselie, tijm, peperkorrels, laurierblad, witte wijn, water en bijna alle ui in een grote pan. Houd 1/4 kopje ui over. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat op laag vuur 2 à 3 uur sudderen. Zeef de soep, gooi de pulp weg en giet de vloeistof terug in de pan.

Voeg de pompoen en overgebleven ui toe en laat op matig vuur staan tot de pompoen zacht is geworden. Schep de pompoen, ui en een kopje van de vloeistof in een blender (bewaar de rest van de vloeistof in een aparte kom) en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet het gepureerde mengsel terug in de pan en voeg al roerend wat van de bewaarde vloeistof toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Schenk de soep in kommen en besprenkel voor het opdienen met wat geroosterde maïskorrels.

Deel.

Uw commentaar