Can-Can Chicken

Het wordt lekker braaiweer de komende week. Wil je eens wat nieuws proberen? Ga dan voor deze lekkere can-can kip van de barbeque.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 1 grote scharrelkip, zonder ingewanden

Marinade:

  • 100 gr boter
  • 125 ml rode wijn azijn
  • 100 ml olijfolie
  • Een handje verse platte peterselie, fijn gehakt
  • 3-5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • Zout & zwarte peper
  • 1 blik Appletiser (of een andere ongezoete, mousserende appelsap of cider)

Bereiding:

Smelt de boter, doe alle andere marinade-ingrediënten bij elkaar, behalve de Appletiser. Marineer de kip in een grote kom en laat het minimaal een uur staan. Maak in de tussentijd de barbeque klaar. Plaats de houtskool aan de zijkant en zorg dat je in het midden een lekbak plaatst. Maak het blik Appletiser open, plaats de kip erover en plaats de kip midden op je barbeque. Laat hem in ongeveer een uur gaar worden.

Erg lekker bij deze can-can chicken is een Paul Clüver Chardonnay, onder andere te koop bij rewined. Eet smakelijk!

 

Deel.

Uw commentaar