Gegrillde aubergine met tapenade

Nodig:

* 1/2 kop pompoenpitjes
* 2 grote aubergines
* extra vergine olijfolie
* balsamico
* pompoenpittenolie

Voor de tapenade:
* 160 gram zwarte olijven, ontpit en uitgelekt
* 1 teentje knoflook
* hand verse basilicum
* 2 ansjovisfilets
* kleine hand zongedroogde tomaten
* versgemalen zwarte peper

Rooster de pompoenpitten in een droge pan tot ze poffen. Laat ze afkoelen.

Snij de aubergines in de  lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan, gril de aubergines. Leg ze op een schaal en sprenkel de olijfolie en balsamico er overheen. Laat ze afkoelen.

Maak de tapenade: doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een grove puree.

Besmeer elke plak aubergine met wat tapenade. Rol ze op. Garneer met verse basilicumblaadjes, strooi er de pompoenpitjes overheen. Druppel er wat pompoenpittenolie overheen en serveer.

Recept: Summertime, South African Rosé & Cape Tapas.

Deel.

Uw commentaar