Gerookte zalmforel

Gerookte zalmforel op zoetgekruide aardappel-venkeltaart met gebakken coquilles, velouté van Apple Sours en gepekelde komkommer
(een recept van Dominique Faict, Santé Winelands Hotel & Wellness Centre)

Voor 2 personen:

160 g gerookte zalmforel (bij voorkeur uit Franschhoek)

Aardappel-venkeltaart

100 g zoete aardappel, gewassen en julienne gesneden
15 g bronsgroen venkelblad
20 g dungesneden ui
½ theelepel venkelzaad
15 g roomboter
Maldon zeezout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180℃. Vermeng alle ingrediënten, doe ze in ingevette bakvormpjes en bak in de oven gaar. Verwijder de vormpjes voor serveren.

Gebakken coquilles

6 coquilles, schoongemaakt en kuit verwijderd
15 ml olijfolie
Maldon zeezout en zwarte peper

Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is alvorens de coquilles toe te voegen. Schroei de coquilles aan elke kant in 15 tot 20 seconden dicht.

Velouté van Apple Sours (likeur)

80 ml Apple Sours

Laat de likeur in een steelpan inkoken tot een siroop. Afgekoeld serveren.

Gepekelde komkommer

6 eetlepels rijstazijn
6 eetlepels water
6 eetlepels suiker
50 g komkommer, gewassen en in dunne reepjes gesneden

Doe de azijn, water en suiker in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en verhit tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat vijf minuten afkoelen. Voeg de komkommer toe en wacht tot het geheel is afgekoeld.

Serveren

Plaats de opgewarmde aardappel-venkeltaart op een bord met de gerookte zalmforel erop. Leg drie coquilles per bord boven op de zalmforel. Sprenkel de velouté over en rondom de zalmforel. Plaats de komkommerreepjes op de coquilles.

Deel.

Uw commentaar