Kasteel Engelenburg: de keuze van Food & Beverage manager Arjen Pleij

Gebraden hertenhaas met witlof, pistache, spitskool en noten. Niet op de foto, maar wel belangrijk: jus van hert op smaak gebracht met Valrhona chocolade en jeneverbes.

Super mals en zacht hertenvlees met een krakante toets door de noten, aardse tonen door het groente garnituur en veel rijkdom van de rijke saus, heerlijke donkere pure chocolade is gebruikt om smaak en bittertonen toe te voegen aan het gerecht.

De wijn is gemaakt door Pierre Wahl van Rijk’s Estate uit Tulbagh. 97% syrah en 3% viognier van jonge stokken. Wijngaard aangeplant in 2003 en in het glas jaargang 2007! Krachtig met maar liefst 15% alcohol, waar je overigens niets van proeft. Hele rijke en rijpe stijl met mooi ondersteunend hout, lagering van 20 maanden op Frans eiken, waarvan 40% nieuw. Echte winterwijn met aardse tonen, donker fruit, een hint van chocolade en subtiele kruidenrij.

 

Deel.

Uw commentaar