24 december
- Patrijs…
- Rouleau van patrijs / ganzenlever schuim / gemarineerde kool / witlof / passiefruit / jus van patrijs met specerijen
- Griet….
- Licht gegrilde griet filet / zwarte rijst / gemarineerde prei / kruiden / bouillon van gerookte paling
- Kalf…
- Gebraden kalfsstaartstuk / “Amandine” aardappel / vergeten groenten / crème van ui / saus van topinamboer
- Chocolade / citrus
- Pure chocolade / mandarijn / sinaasappel / grapefruit / krokante chocolade
Wijnen:
- Teddy Hall ‘sur lie’ chardonnay, Stellenbosch, 2012
- Boschendal chardonnay, Western Cape, 2013
- Chamonix ‘Veldspar’ pinot noir, Franschhoek, 2013
- Weltevrede ‘Oupa se wyn’ rooi muscat, Robertson, 2013
25 december
- Schaal en schelp dieren…
- Schaal en schelp dieren / structuren van pompoen / vinaigrette van kreeft / schuim van tonka bonen
- Zeetong….
- Zeetong filet / bereidingen van knolselderij / cêpes / paddenstoelen / crème saus van cêpes
- Wilde zeebaars…
- Wilde zeebaars / pastinaak / witte chocolade / haring kaviaar / gillardeau oester / olijf olie
- Kalfszwezerik…
- Kalfszwezerik van de” green egg” / boerenkool / rode ui / gekonfijte hoekse rooie / kalfsjus
- Wilde eend…
- Langzaam gegaarde wilde eend / bataat / gekarameliseerde appel / veen bessen / spruiten bladeren / ganzenlever en jus van wilde eend
- Hazelnoot…
Wijnen:
- Waterkloof ‘Circle of Life’ sauvignon/chenin, Stellenbosch, 2012
- De Morgenzon ‘Reserve’ chenin blanc , Stellenbosch, 2012
- Groot Parys ‘Vatgegis’ ruby cabernet rosé, Paarl, 2013
- La Vierge ‘Satyricon’ sangiovese/barbera/nebbiolo, Hemel-en-Aarde Ridge, 2012
- Scali pinotage, Paarl, 2000
- Rietvallei red muscadel, Robertson, 2014
26 december
- Rund…
- Tartaar van rund / mango-rode peper / groene thee zout / zeewier / thai curry schuim / japanse citrus
- Coquille…
- Gemarineerde coquille / risotto / topinambour / citroen / postelein
- Noordzee tarbot…
- Gegrilde tarbot / aardappel mousseline / ossenstaart / saus van gekarameliseerde knoflook
- Hert…
- Gekarameliseerde witlof / pistache / crunch van noten / saus van hert met ” valrhona” chocolade en jenever bessen
- Koko’s…
- Parfait van koko’s / compote van mango / koko’s makroon / mint / gedroogde koko’s
Wijnen:
- Nabygelegen ‘Scaramanga’ chenin/chardonnay/verdelho, Wellington, 2014
- De Bos ‘sur lie’ Fairtrade chenin blanc, Wellington, 2014
- Buitenverwachting chardonnay, Constantia, 2013
- Newton Johnson ‘The Granum’ shiraz/mourvèdre, Upper Hemel-en-Aarde Valley, 2012
- Thelema ‘Vin de Hel’ muscat, Stellenbosch, 2012
Het Kerst arrangement bij Kasteel Engelenburg is hier te boeken.
Uw commentaar