Kerstmenu Kasteel Engelenburg

24 december

  • Patrijs…
  • Rouleau van patrijs / ganzenlever schuim /  gemarineerde kool / witlof / passiefruit / jus van patrijs met specerijen
  • Griet….
  • Licht gegrilde griet filet / zwarte rijst / gemarineerde prei / kruiden / bouillon van gerookte paling
  • Kalf…
  • Gebraden kalfsstaartstuk / “Amandine” aardappel / vergeten groenten / crème van ui / saus van topinamboer
  • Chocolade / citrus
  • Pure chocolade / mandarijn / sinaasappel / grapefruit / krokante chocolade

Wijnen:

  • Teddy Hall ‘sur lie’ chardonnay, Stellenbosch, 2012
  • Boschendal chardonnay, Western Cape, 2013
  • Chamonix ‘Veldspar’ pinot noir, Franschhoek, 2013
  • Weltevrede ‘Oupa se wyn’ rooi muscat, Robertson, 2013

25 december

  • Schaal en schelp dieren…
  • Schaal en schelp dieren / structuren van pompoen / vinaigrette van kreeft / schuim van tonka bonen
  • Zeetong….
  • Zeetong filet / bereidingen van knolselderij / cêpes / paddenstoelen / crème saus van cêpes
  • Wilde zeebaars
  • Wilde zeebaars / pastinaak / witte chocolade / haring kaviaar / gillardeau oester / olijf olie
  • Kalfszwezerik…
  • Kalfszwezerik van de” green egg” / boerenkool / rode ui / gekonfijte hoekse rooie / kalfsjus
  • Wilde eend…
  • Langzaam gegaarde wilde eend / bataat / gekarameliseerde appel / veen bessen / spruiten bladeren / ganzenlever en jus van wilde eend
  • Hazelnoot…

Wijnen:

  • Waterkloof ‘Circle of Life’ sauvignon/chenin, Stellenbosch, 2012
  • De Morgenzon ‘Reserve’ chenin blanc , Stellenbosch, 2012
  • Groot Parys ‘Vatgegis’ ruby cabernet rosé, Paarl, 2013
  • La Vierge ‘Satyricon’ sangiovese/barbera/nebbiolo, Hemel-en-Aarde Ridge, 2012
  • Scali pinotage, Paarl, 2000
  • Rietvallei red muscadel, Robertson, 2014

26 december

  • Rund…
  • Tartaar van rund / mango-rode peper / groene thee zout / zeewier / thai curry schuim / japanse citrus
  • Coquille…
  • Gemarineerde coquille / risotto / topinambour / citroen / postelein
  • Noordzee tarbot…
  • Gegrilde tarbot / aardappel mousseline / ossenstaart / saus van gekarameliseerde knoflook
  • Hert…
  • Gekarameliseerde witlof / pistache / crunch van noten / saus van hert met ” valrhona” chocolade en jenever bessen
  • Koko’s…
  • Parfait van koko’s / compote van mango / koko’s makroon / mint / gedroogde koko’s

Wijnen:

  • Nabygelegen ‘Scaramanga’ chenin/chardonnay/verdelho, Wellington, 2014
  • De Bos ‘sur lie’ Fairtrade chenin blanc, Wellington, 2014
  • Buitenverwachting chardonnay, Constantia, 2013
  • Newton Johnson ‘The Granum’ shiraz/mourvèdre, Upper Hemel-en-Aarde Valley, 2012
  • Thelema ‘Vin de Hel’ muscat, Stellenbosch, 2012

Het Kerst arrangement bij Kasteel Engelenburg is hier te boeken.

Deel.

Uw commentaar