Klassiek stoofvlees met rode wijn

Vier wijnen van Cederberg hebben de hoogst mogelijke score (5 sterren) in de Platter’s 2014 gekregen. Om dat te vieren hierbij een recept met Cederberg Cabernet Sauvignon:

Benodigdheden:

  • 800 g braadlappen, in stukken
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem, gezeefd
  • 200 ml Cederberg Cabernet Sauvignon (hier te bestellen: www.lesgenereux.nl), op kamertemperatuur
  • 6 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier

Bereiding:
Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de stukken rundvlees rondom bruin. Doe de bloem erbij en roer het vlees om. Laat de bloem even kleuren. Schenk nu de wijn langs de rand van de pan bij het vlees. Schep de jeneverbessen en de laurier door het vlees-wijnmengsel en laat het vlees met de deksel op de pan in 2,5 – 3 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper.

Lekker met aardappelpuree en witlof.

Deel.

Uw commentaar