Met bacon gevulde champignons

Op zoek naar een origineel borrelhapje om dit weekend aan je gasten te serveren? Maak dit weekend dan eens deze met bacon gevulde champignons. Heerlijk bij een rode wijn zoals de Newtown Johnson Pinot Noir. Deze is in Nederland te koop wij www.winematters.nl en in België bij www.kaapsewijnen.com. Je maakt de hapjes als volgt:

Ingrediënten:

  • 1 pond middelgrote verse champignons
  • 4 plakjes bacon, in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje fijngehakte ui
  • 2 eetlepels gehakte verse groene peper
  • 1 theelepel zout
  • 1/8 theelepel peper
  • 3 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1/2 kopje fijn droog broodkruim
  • 1/4 kopje warm water

Bereiding:
Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes (bewaar deze) en zet aan de kant. Bak het spek in een koekenpan en laat het op keukenpapier uitlekken. Bewaar het vet en bak daar de ui en steeltjes van de champignons in tot ze zacht zijn. Voeg zout en peper toe.

Roer de roomkaas door en meng dit met het spek en de groenten. Verdeel het mengsel over de paddestoelhoedjes en druk het een beetje aan. Doe de broodkruimels in een bak en dip daar de hoedjes ondersteboven in.

Doe de champignons in een ovenschaal, voeg warm water toe en bak ze 20 tot 25 minuten in de oven op 325 graden.

Bron

Leuk stukje over Newton Johnson in de Perswijn:

Newton Johnson voor Sara

Deel.

Uw commentaar