Sinaasappelsalade

Nodig:

* 2 grote sinaasappels
* 160 gram zwarte olijven, uitgelegd, ontpit en gehalveerd
* extra virgine olijfolie
* 1/2 kopje balsamico
* zout en peper uit de molen
* verse bieslook

Schil de sinaasappel en snij de stukjes uit de vliezen.

Maak de balsamico-stroop: doe de halve kop balsamico in een steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het stroperig wordt. Als de helft is ingekookt, is de balsamico-stroop klaar.

Verdeel de sinaasappel en de zwarte olijven over vier schaaltjes. Druppel de olijfolie en de balsamico-stroop over de salade, voeg zout en peper naar smaak toe.

Laat de smaken 20 minuten intrekken.

Garneer de salade met bieslook, serveer.

Recept: Summertime, South African Rosé & Cape Tapas.

Deel.

Uw commentaar