01feb2015
01feb2015

Swartland masterclass door sommelier Arjen Pleij

Vanaf 15:00

Bij Kasteel Engelenburg

Swartland mag dan bekend staan als dé graanschuur van de Westkaap, dit gebied is óók rijk aan oude wijnstokken. Jonge, gepassioneerde wijnmakers verzorgen ze met hart en ziel. Het rendement is weliswaar gering, maar de kwaliteit is véél beter! De laatste jaren zijn het juist de Swartland wijnmakers die de meest prestigieuze prijzen in de wacht slepen, zowel nationaal als internationaal. Het is de ‘Swartland Revolution’. Onze vinoloog Arjen Pleij vertelt u er graag meer over. Vanzelfsprekend laat hij u – in zijn inspirerende Masterclass – de verborgen schatten proeven.

Deze masterclass zal uitsluitend in het teken staan van Swartland. Hierbij gaat het natuurlijk in het bijzonder om de negen te proeven schatten! Daarnaast gaat Arjen u enthousiast maken voor het wijngebied Swartland en de bijzondere wijnmakers en wijnen die dit gebied lang verborgen heeft gehouden! U wordt uitgedaagd om samen met Arjen te proeven waarom juist dit gebied voor een positieve ommekeer heeft gezorgd in wijnland Zuid Afrika in de afgelopen paar jaren.

Natuurlijk komen er veel prachtige wijnen van de oude Estates uit Stellenbosch, daarnaast worden er bijzondere wijnen gemaakt in de ‘nieuwe’ wijngebieden, die zich van de oude meestal onderscheiden door het relatieve koele klimaat. Maar het zijn juist de vergeten oude wijnstokken in Swartland, van soms vrij onbekende druivenrassen die opzien baren.

Laat u inspireren door de verhalen over mensen als Rosa Kruger (wijngaardenier die alle oude wijngaarden van Zuid Afrika in kaart bracht), Eben Sadie (de man die eigenhandig Swartland op de kaart zette), Charles Back (de man die Eben Sadie de kans gaf), Adi Badenhorst (o.a. ex-Rustenberg), Chris Mullineux (o.a. ex. TMV en Reyneke), Andrea Mullineux (nu tevens CWG), Callie Louw (in dienst van Boekenhoutskloof), etc.

Reserveren kan onder telefoonnummer: 0575-569999 of per e-mail info@engelenburg.com

Uiteraard kunt u tevens reserveren voor een aansluitend diner in ons Serre restaurant. Waar u kunt genieten van de klassieke keuken van Maurice Kersten, begeleid uiteraard door de mooiste Zuid Afrikaanse wijnen.

Deel.

Uw commentaar